Descobreix Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat és una ciutat plural, diversa, que mira al futur.

És moderna, és dinàmica, és cultura, és història, és tradició, on sempre passen coses. Vine a descobrir-la! Trobaràs propostes culturals, d’oci, de natura, gastronòmiques i comercials. Hi ha una Sant Cugat per a tots els gustos!

Vine i troba la teva! Totes les propostes a visitsantcugat.cat

Monestir de Sant Cugat (foto: Mané Espinosa)

Sant Cugat, és un destí ideal per fer una escapada d’un dia o de cap de setmana, situada a pocs minuts de Barcelona, pots venir amb tren o amb cotxe.

És una ciutat jove, moderna, dinàmica i un escenari en el qual sempre passen coses. Envoltada del Parc Natural de Collserola, el gran tresor natural, un paradís per als caminants, els ciclistes, els corredors i els amants dels cavalls. Un parc immens que t’ofereix una infinitat de possibilitats per gaudir de la natura. També podràs gaudir dels 13 parcs per passejar, jugar amb els nens i fer esport en plena natura.

Pi d’en Xandri (foto: Mané Espinosa)

Podem començar a descobrir-la pel seu centre històric, on hi ha l’imponent Monestir de Sant Cugat, un complex religiós del segle IX que alberga un dels claustres romànics més excepcionals d’Europa. Passejar entre els seus 144 capitells únics d’alta qualitat escultòrica o aprendre com era la vida dels monjos benedictins al museu del Monestir resulta una experiència única.

Claustre del monestir (foto: Mané Espinosa)

A escassos metres trobarem el Celler Modernista projectat el 1921 per Cèsar Martinell; o la Casa Museu Cal Gerrer, un museu únic dedicat a Marilyn Monroe.

Celler Modernista (foto: Mané Espinosa)

També el Museu del Còmic un recorregut per la història dels còmics i els seus protagonistes, per les diferents etapes i evolució del seu llenguatge. El Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani es tracta del primer centre d’art tèxtil contemporani de l’estat espanyol, aporten un gran ventall de cultura a la ciutat.

 

Una altra visita imprescindible és Mercantic, una petita vila vintage de brocanters, antiquaris, artesans i artistes on cada dia passen coses diferents. És un referent a Europa per als amants del col·leccionisme i la decoració. També podràs gaudir d’una experiència de compres d’articles vintage, oci i gastronomia.

Mercantic (foto: Mané Espinosa)

Passejar per l’eix comercial de Sant Cugat també és un atractiu en sí mateix, hi trobarem establiments emblemàtics amb preciosos aparadors, galeries d’art i restaurants de cuina internacional, però també de gastronomia local.

Comerç carrer Santa Maria (foto: Mané Espinosa) 

 

Terrasses. Plaça de Pep Ventura (foto: Mané Espinosa)

Cultura, natura, comerç, gastronomia i oci és el que trobaràs a Sant Cugat, hi ha per a tots els gustos. T’animes a descobrir la teva?

Webs de referència:

Visit Sant Cugat: visitsantcugat.cat

Monestir de Sant Cugat: monestirdesantcugat.cat

Ajuntament de Sant Cugat: santcugat.cat

Oficina de Turisme

Plaça Octavià 10

936 759 952

646 686 877

turisme@santcugat.cat

@visitsantcugat