L’Hospital Universitari General de Catalunya, promotor de la vida saludable

L’Hospital Universitari General de Catalunya del grup Quirónsalud, amb l’objectiu de promocionar hàbits de vida saludable en la població de referència, aquest any dóna suport a La Cursa de RAC1 que se celebrarà a Sant Cugat.

Des de l’Hospital són moltes les campanyes que es realitzen al voltant dels hàbits de vida saludable entre els que s’inclouen l’alimentació, dormir bé i la pràctica de l’esport. Els nostres especialistes destaquen la importància de fer-se una revisió mèdica completa abans d’iniciar la temporada esportiva per poder valorar a fons la nostra salut davant la pràctica esportiva i la idoneïtat d’aquesta, en funció de les característiques físiques del pacient.  Posar-se en mans dels metges de forma regular és fonamental per fer esport i així poder conèixer l’estat de salut i la capacitat de l’esportista.

I és que per a l’Hospital General de Catalunya és molt important la pràctica de l’esport i que aquesta es faci amb seny i d’una manera responsable, conseqüent i tutelada, per una banda pels preparadors físics i per l’altra pels metges i personal sanitari que ajuda a evitar lesions, perquè si ja les tenim les diagnostiquin i les tractin per tal que desapareguin. Els Serveis de Traumatologia i Medicina de l’Esport donen solució a tot el que envolta la pràctica esportiva con l’entrenament, la fisiologia, la nutrició, la fisioteràpia, la readaptació, la biomecànica,… i les diverses necessitats que puguin sorgir.

Dormir bé i fer esport estan estretament relacionats. D’una banda, necessitem dormir bé per tenir una vida saludable i també per fer exercici. A més, com millor dormim, millor serà el nostre rendiment esportiu. Dormir bé és especialment important per als esportistes, tant professionals com amateurs. El son adequat juga un paper fonamental en el rendiment esportiu, en la recuperació física, fisiològica i metabòlica, i en l’estat cognitiu i anímic a causa dels efectes reparadors.

L’Hospital General és referent en medicina esportiva, dirigint els serveis mèdics de diversos clubs esportius, i ha estat escollit per esportistes d’elit per a consultes mèdiques o importants intervencions quirúrgiques.

Any rere any des de l’Hospital Universitari General de Catalunya, es continua donant suport a l’esport de la nostra ciutat, fomentant hàbits de vida saludable i recomanant una pràctica esportiva responsable.

Sobre Quirónsalud

Quirónsalud és el grup hospitalari líder a Espanya i, juntament amb la seva matriu Fresenius-Helios, també a Europa. A més de la seva activitat a Espanya, Quirónsalud està també present a Llatinoamèrica, particularment a Colòmbia i Perú. Conjuntament, compta amb més de 40.000 professionals en més de 125 centres sanitaris, entre els quals es troben 54 hospitals que ofereixen aproximadament 8.000 llits hospitalaris. Disposa de la tecnologia més avançada i d’un gran equip de professionals altament especialitzat i de prestigi internacional. Entre els seus centres, es troben a l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz, Centre Mèdic Teknon, Ruber Internacional, Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Universitari Dexeus, Policlínica de Guipúscoa, Hospital Universitari General de Catalunya, Hospital Quirónsalud Sagrat Cor, etc.

El Grup treballa en la promoció de la docència (vuit dels seus hospitals són universitaris) i la investigació mèdic-científica (compta amb l’Institut d’Investigació Sanitària de la FJD, acreditat per la Secretaria d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació).

Així mateix, el seu servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l’experiència acumulada en els diferents centres i la translació clínica de les seves investigacions. Actualment, Quirónsalud està desenvolupant multitud de projectes d’investigació a tot Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit una feina puntera, sent pioners en diferents especialitats com oncologia, cardiologia, endocrinologia, ginecologia i neurologia, entre d’altres.