Gràcies, Igualada!

2.000 participants a La Cursa de RAC1 a Igualada

 

Fins a 1.981 oients han participat en la cinquena edició de La Cursa de RAC1 celebrada a Igualada, Ciutat Europea de l’Esport 2019.

Des de primera hora, el vermell de les samarretes de La Cursa de RAC1 ha tenyit el passeig Mossèn Jacint Verdaguer. Els oients participants i els seus acompanyants han omplert la zona de sortida.

A partir de les 10 h, el Via lliure amb Xavi Bundó ha estat l’encarregat d’animar els corredors mentre s’escalfaven i de transmetre tota la cursa en antena just davant de la sortida i l’arribada del circuit. Els Moixiganguers, la colla castellera d’Igualada, la música i els animadors han fet que aquesta zona de la ciutat fos una festa des de quarts de deu del matí.

A les 10.30 h, Marc Castells, alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona,  Jofre Llombart, sotsdirector de RAC1 i RAC105, i Rosa Plassa, regidora d’Esports, han donat el tret de sortida als corredors.

Els quasi 2.000 participants s’han dirigit passeig avall fins a arribar a l’avinguda Pau Casals per tombar per l’avinguda Caresmar, Soledat, plaça del Rei, passeig de les Cabres, plaça de la Creu, els carrers de l’entorn de la plaça de l’Ajuntament, al nucli antic, la Rambla, Santa Caterina, plaça de Cal Font (on els esperava la xaranga HoPeta Street Band per animar al tram final tots els participants) i acabar al passeig Verdaguer per creuar la línia de meta.

Al parc de l’Estació Vella s’hi ha concentrat la zona d’avituallament amb les marques col·laboradores i l’escenari on s’han lliurat els premis als guanyadors i on el grup de música JoKB s’ha encarregat de tancar la festa.

  • El podi femení l’han aconseguit Jes Bonet amb un temps de 19 minuts i 15 segons (1a classificada i guanyadora reincident de les 5 curses de RAC1); Laurence Prigent (2a classificada) i Francina González (3a classificada).
  • El podi masculí l’han coronat el vilafranquí Lahcen Ait Alibou que ha sorprès amb un temps rècord de 15 minuts i 3 segons fent el millor temps de les 5 edicions de la Cursa de RAC1 (1r classificat), Albert Nogueras (2n classificat) i Roger Roca (3r classificat) també nascut a Igualada.
  • La categoria de RAC1 l’han guanyat Jaume Peral, director de RAC1 en la classificació masculina per segon any consecutiu i Laia Framis, en la femenina.

Han conduït la premiació Aleix Parisé i Edu de Batlle. Els primers classificats de cada categoria han rebut els trofeus de la mà de les autoritats igualadines, l’alcalde Marc Castells, i la regidora Rosa Plassa; amb els representats de RAC1, el director general de l’emissora Jaume Peral, els sotsdirector Jofre Llombart, el cap d’informatius de RAC1 Joan Maria Morros, Eduard Biosca de l’equip del Versió RAC1 i Maria Xinxó de l’Islàndia, la meteoròloga Mònica Usart i l’editora de La primera pedra Noemí Polls, i dos dels patrocinadors de la cursa, David Gall, gerent d’Aigua de Rigat i Àngel Velasco, propietari de Torrons Vicens.

A banda del trofeu commemoratiu, els guanyadors han rebut una ampolla de cava Vallformosa, un lot de Torrons Vicens i un kit de productes Varta.

Les xarxes socials també han recollit imatges i experiències de la cursa a través de l’etiqueta #cursarac1, abans, durant i després de la cursa.

La cursa organitzada per RAC1 i l’empresa Gaudium Sports Barcelona ha mogut més de 200 persones que han fet possible l’organització i coordinació amb l’ajuda de Voluntaris 2000.

Descarregueu les imatges de La Cursa de RAC1 d’Igualada a: https://www.rac1.cat/info-rac1/20190519/462290866389/la-cursa-de-rac1-a-igualada-en-imatges.html