Gràcies, Sant Cugat!

La Cursa de RAC1 fa el rècord de Sant Cugat amb 3.625 participants

Fins a 3.625 corredors han participat a la Cursa de RAC1 i l’han convertit en la prova d’aquestes característiques més multitudinària a Sant Cugat del Vallès fins ara. Ha superat la XIV cursa Sant Silvestre del 2012, amb 2.586 corredors, i ha aconseguit la tercera posició en nombre d’inscrits de la Cursa de RAC1 de totes les edicions de l’emissora, només superada per Barcelona i Girona.

Els oients s’han aplegat des de primera hora del matí al Teatre-Auditori de Sant Cugat, punt neuràlgic de l’esdeveniment. Xavi Bundó, al capdavant del Via lliure, ha animat l’escalfament dels corredors a la zona de sortida del circuit. L’han acompanyat Jordi Basté i Edu de Batlle, encarregats de transmetre la cursa al llarg del recorregut. Toni Clapés i Oriol Cruz no s’han volgut perdre la festa i han comentat el minut a minut de la prova de manera divertida, desinhibida i en clau d’humor.

A dos quarts de deu, Mireia Ingla, l’alcaldessa de la ciutat, i   Jaume Peral, director general de RAC1, han donat el tret de sortida als més de 3.625 corredors a l’avinguda del Pla del Vinyet i només tombar han enfilat per l’avinguda de la Torre Blanca tenyint els primers carres de vermell.

Els corredors han girat pel carrer Llaceres abans d’arribar a l’avinguda de Gràcia envoltats d’edificis modernistes i grans plataners. La marea vermella ha continuat fins a tombar per la rambla Ribatallada, seguida de la rambla Ribera, passant pel Club de Golf de Sant Cugat. A partir d’aleshores, els participants s’han endinsat a la zona de vianants de la ciutat pel carrer de Vilà, el carrer de Valldoreix i per l’emblemàtic carrer de Santa Maria per desembocar a la plaça d’Octavià. Quan han arribat al quilòmetre quatre del circuit, han fet l’última pujada pel carrer Major fins a arribar a la plaça de Sant Pere, on hi ha el Mercat Vell d’estil modernista. Tot seguit, els corredors han tornat a passar per la plaça d’Octavià i han seguit per la gran baixada del carrer Sant Medir, des d’on han encarat els últims metres del recorregut per arribar un altre cop a l’avinguda del Pla del Vinyet i traspassar la línia de meta.

Albert Om també s’ha sumat la Cursa de RAC1, per primera vegada, juntament amb Xavi Bosch, Mònica Planas i Eva Arderius. L’alcadessa Mireia Ingla, acompanyada de les autoritats santcugatenques, també ha participat a la prova de l’emissora.

A quarts d’11 del matí, Xavi Bundó i Aleix Parisé han conduït el lliurament de premis en directe dins del Via lliure, des de la plaça Victoria dels Àngels.

  • El podi femení l’han aconseguit, amb un temps de 17 minuts 41 segons, Elisa Melilli (1a classificada), Francina González (2a classificada, 3a classificada de l’edició anterior) i Laura Sánchez Salazar (3a classificada).
  • El podi masculí l’han coronat Aleix Serra amb un temps de 15 minuts 17 segons (1r classificat), Josep Díaz (2n classificat) i Albert Ruz (3r classificat).
  • La categoria de RAC1, en la classificació masculina l’han guanyat, Sergi Ambudio amb un temps de 20 minuts i 16 segons i Laia Vila, en la femenina, amb 24 minuts i 49 segons.

Els tres primers classificats de la categoria masculina han rebut els trofeus de la mà de l’alcaldessa Mireia Ingla i les guanyadores, de part de Jaume Peral.

A banda del trofeu commemoratiu, els guanyadors han rebut un lot de Torrons Vicens.

L’ambient familiar i festiu ha regnat a la plaça Victoria dels Àngels que ha acollit milers d’oients durant tota la jornada: ràdio en directe, zones d’esbarjo amb classes d’estiraments dirigides, massatgistes per als corredors i molta música.

Oscar Andreu i Marc Giró s’han afegit al Via lliure i han estat els encarregats de fer l’1×1 de tots els treballadors i treballadores de RAC1 que han participat a la cursa.

Altres convidades santcugatenques que han passat pel programa han estat la nedadora olímpica Gemma Mengual, l’actriu Emma Vilarasau i la cantant Mònica Green.

Les actuacions de Sense Sal, Sexenni, Judit Neddermann i Dan Peralbo han acabat d’animar tots els participants d’aquesta setena festa de la ràdio i l’esport.

Les xarxes socials també han recollit imatges i experiències de la cursa a través de l’etiqueta #cursarac1, abans, durant i després de la competició.

La cursa, organitzada per RAC1 i l’empresa Gaudium Sports Barcelona, ha mogut més de 250 persones, que han fet possible l’organització i coordinació amb l’ajuda de Voluntaris 2000.

Tota la informació i imatges de La Cursa de RAC1 de Sant Cugat del Vallès la trobareu aquí.