Sorea dona suport a la Cursa de Rac1

La Cursa de Rac1 suposa un repte esportiu amb el qual col·labora Sorea, companyia de l’aigua i serveis mediambientals a Sant Cugat.

Sorea instal·larà punts d’hidratació on se subministra aigua de l’aixeta perquè les persones participants s’hidratin durant el recorregut de la cursa. Durant l’exercici, és recomanable refrescar-se i hidratar-se a intervals regulars per a reemplaçar tota l’aigua que es perd i, en finalitzar la cursa, és essencial beure aigua per recuperar-se adequadament.

Amb aquestes fonts d’aigua, s’aconsegueix evitar l’ús de residus plàstics, conscienciar sobre la qualitat de l’aigua de l’aixeta i començar a canviar els hàbits de moltes persones. El compromís de la companyia és convertir les competicions esportives, que apleguen moltes persones, en esdeveniments sostenibles on no es generin residus plàstics.

La col·laboració de Sorea amb la Cursa de Rac1 és fruit del compromís amb Sant Cugat, per implicar-se en la vida social del municipi on presta el servei d’aigua, i contribuir així al desenvolupament local, la cohesió social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

A més, Sorea inclourà a les bosses dels corredors i corredores un tríptic amb consells d’estalvi i com poden fer un ús responsable de l’aigua davant la situació de sequera que es viu a Catalunya.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, el mínim que necessitem per viure són 100 litres per habitant i dia. A Catalunya, la mitjana es troba al voltant de 150 litres per habitant i dia. Des de Sorea, es vol conscienciar sobre l’escassetat d’aquest recurs i oferir unes recomanacions que poden ajudar a fer un consum responsable de l’aigua.

Consells per estalviar i reutilitzar l’aigua:

  • Si tanques l’aixeta mentre t’ensabones les mans, passaràs de consumir 16 litres a 2 litres; i si ho fas mentre et raspalles les dents i fas servir un got per glopejar, el consum de 30 litres el reduiràs a 1 litre.
  • Si prens una dutxa curta en comptes de banyar-te i tanques l’aixeta mentre t’ensabones, passaràs de consumir 200 litres a 60 litres.
  • Pots instal·lar un sistema que reculli les aigües grises de la dutxa, banyera, rentadora, rentaplats, i les aprofiti per a la cisterna del vàter.
  • Utilitzaràs la meitat d’aigua si prems el botó de mitja descàrrega de la cisterna.
  • Arregla les aixetes i cisternes que degoten, perquè poden perdre fins a 30 litres diaris, i vigila les fuites.
  • Si fas servir un rentaplats de baix consum amb un programa d’estalvi, reduiràs el consum de 100 litres a 15 litres.
  • Amb una rentadora de baix consum, si fas servir un programa d’estalvi i la poses quan estigui plena, passaràs de consumir 200 litres a 75 litres.
  • Si aprofites l’aigua de cuinar les verdures per regar, reduiràs 2 litres d’aigua.
  • Regar el jardí pot suposar un consum de 60 litres si regues al matí o al vespre per evitar l’evaporació, tens plantes autòctones que s’adaptin al clima i si reculls l’aigua de la pluja per regar.
  • Pots passar d’usar 500 litres d’aigua a 50 litres si no neteges la terrassa amb la mànega.