Xips

Xips

L’ús del xip és obligatori per participar a la prova.
El xip pot ser:

· Xip groc: Xip propi o que es pot adquirir als punts de venda autoritzats Championchip.

· Xip al dorsal: El xip està inclòs al dorsal i és d’un sol ús.

 

Què és aquest xip i com funciona?

Es tracta d’un dispositiu amb un nombre d’identificació únic que l’organització lliura al corredor quan retira el dorsal. També hi ha la possibilitat que el participant tingui un xip propi (sol ser de color groc), el qual serà vàlid per a la pràctica totalitat de curses controlades amb aquesta tecnologia.

A les línies de sortida, meta i/o punts intermedis se situen unes catifes que estan connectades a una caixa situada a un costat de la carretera. Aquesta caixa conté bateries i els diferents aparells elèctrics necessaris per al funcionament del conjunt del sistema. Cada vegada que un atleta creua les catifes, i gràcies al sistema d’identificació de radiofreqüència RFID, el xip s’energitza i envia el seu número d’identificació i l’hora o temps de pas per aquest lloc (s’emet un senyal sonor cada vegada que es rep la informació corresponent al xip d’un atleta). Un programari específic s’encarregarà de processar totes les dades rebudes per cada xip i associar-los al dorsal corresponent.

Per a què serveix el xip?

· Permet obtenir un cronometratge exacte, real (encara que el corredor hagi sortit en la part posterior de l’escamot) i instantani de cada participant, i no solament en la línia d’arribada, sinó també en qualsevol punt intermedi que l’organització estableixi.
· Evita que els organitzadors muntin tubs d’arribada a la línia de meta amb la consegüent incomoditat per al corredor, sense haver d’esperar que li agafin el número de dorsal.
· S’obtenen classificacions immediates.
· No funciona amb piles ni necessita ser recarregat (la tecnologia RFID és la mateixa que la de les etiquetes antirobatori de les botigues que són captades pels detectors de la sortida), la qual cosa significa que val per a tota la vida.
· Pot arribar a controlar el pas de fins a 5.000 corredors per minut (depenent de la tecnologia instal·lada a la prova).