Esportcat s’uneix a la cursa de RAC1. La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física mostra el seu suport a la carrera popular per incentivar hàbits saludables entre la ciutadania i afavorir una major presència de dones en aquest tipus d’esdeveniments.
Des del Govern, seguint amb les línies marcades de l’executiu, es fa una crida a la participació femenina. Els estereotips no poden ser un impediment per formar part d’activitats com la cursa. No hi ha esports d’homes i de dones. L’esport no té gènere.
L’atletisme és una de les disciplines on aquestes barreres, mica en mica, i encara amb molta feina per fer, semblen que es van trencant, i així ho demostren les dades. Actualment, més de 6.100 dones estan federades a la Federació Catalana d’Atletisme, un nombre que representa el 45,3% del total, la xifra més alta des que el 2000 l’Idescat va començar el registre. La dada ha anat augmentant anualment. En els últims 10 anys, s’ha gairebé duplicat el nombre d’atletes federades, passant de 3.577 el 2011, a 6.195 el 2021.
El Govern de la Generalitat ha reiterat en més d’una ocasió que aquesta és la legislatura de l’esport femení, i així treballa per fer-ho palès. S’han multiplicat per 4 els ajuts destinats a l’esport femení, passant de 750.000 euros el 2021, a 3 milions d’euros el 2022 per arribar a més equips. Altres vies de suport han estat el patrocini d’esdeveniments rellevants com l’Estrella Damm by Catalunya Ladies Open de golf, el primer equip femení al Dakar 2022 i l’equip Massi-Tactic UCI de ciclisme femení, explicitant l’empenta en esports masculinitzats. Així mateix, l’executiu ha donat suport a l’organització de competicions femenines de màxim nivell com el Mundial handbol de Granollers, l’Europeu de softbol i el Mundial d’hoquei sobre herba, així com a la creació del Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14 femení i masculí i el circuit Esportcat Extreme d’esports urbans.
Per altra banda, curses com l’organitzada per l’emissora de ràdio incentiven la promoció d’hàbits saludables a totes les edats, una fita compartida per Esportcat, on es treballa per promocionar l’activitat física en qualsevol moment de la vida d’una persona. La cursa de RAC1 és una mostra més que no cal ser un esportista d’elit per poder afrontar una carrera i que gaudir fent esport és una experiència possible i propera.